FAQs

FAQ's

Hieronder vind je veel voorkomende vragen en de antwoorden daarop. Staat jouw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Algemeen (16)

Alle landen die op de groene kaart (internationaal verzekeringsbewijs) vermeld staan, mogen met de camper worden bezocht. Twijfelt u over een land? Vraag het ons. De groene kaart wordt standaard meegeleverd met de camper.

Het is niet toegestaan met de camper wintersportgebieden te bezoeken of de camper te gebruiken voor wintersportdoeleinden. Schade ontstaan in wintersportgebieden of het gebruik van de camper voor wintersportdoeleinden is voor rekening van de huurder.

Onze camperbussen zijn zeer goed uitgerust. Wil je weten wat er allemaal in zit en wat je zelf nog mee dient te nemen kijk dan hier.

Ondanks de goede zorg en het preventief onderhoud, kan zich tijdens de reis een mechanisch defect aan de camperbus voordoen. Reparaties mogen in dergelijke gevallen slechts worden uitgevoerd door een dealer van het desbetreffende (opbouw/auto) merk. Bij reparaties evenals ook bij schade boven de €150,-, is de huurder verplicht zich met de verhuurder in verbinding te stellen en zich te houden aan het door de verhuurder gegeven advies. Verhuurder zal zorg dragen voor een advies over de juiste afwikkeling of begeleiding van de reparaties. Reparaties aan zowel ex- als interieur van de camperbus dienen door ter zake vakkundige personen te geschieden. Niet noodzakelijke reparaties zijn voor rekening van de huurder. De door de huurder gemaakte reparatiekosten worden na overleg van de gespecificeerde reparatienota’s (op naam van de verhuurder) en na inlevering van de vervangen onderdelen vergoed. De verhuurder heeft de camperbus verzekerd voor repatriëring. In geval van repatriëring ontvangt u geen vervangende camperbus.  Deze verzekering is ondergebracht bij de Bovemij, zodat bij zware schade en defecten, waarbij de camperbus niet meer rijdbaar is, voor repatriëring kan worden gezorgd. In dergelijke omstandigheden dient de huurder niet alleen de verhuurder te bellen:

Camperpunt van Herpen BV 073-503 12 24 (alleen overdag bereikbaar)
maar ook de
Alarmcentrale +31(0)24-360 20 60 (dag en nacht bereikbaar).

Bovemij hanteert algemene voorwaarden met betrekking tot repatriëring en pech-hulp. Met het akkoord gaan van onze algemene voorwaarden tijdens de boeking gaat huurder tevens akkoord met de algemene voorwaarden van Bovemij. Bij de reisdocumenten is een Europees schade formulier aanwezig waarop een eventuele schade als ook de gegevens van de tegenpartij gemeld dienen te worden. Dit formulier dient bij aankomst bij de verhuurder ingeleverd te worden.

Wij adviseren altijd ook zelf een reisverzekering af te sluiten.

In onze Opel Vivaro camperbussen is een klein gasflesje aanwezig die je eenvoudig kan aansluiten. Hiermee kun je een aantal dagen vooruit. Je kunt ook de grote(re) gasfles omruilen voor een volle. Bewaar in dat geval het bonnetje zodat wij je de gemaakte kosten kunnen terugbetalen.

Alle landen welke op de groene kaart staan vermeld mogen met de camperbus worden bezocht. Alle (voor ons bedrijf) ontstane kosten door criminele activiteiten of verkeersovertredingen van de huurder of één van de inzittende zijn voor rekening van de huurder. Bekeuringen worden met u verrekend.

De camperbus staat vanaf 14:00 voor je klaar. Soms is het mogelijk de camperbus eerder op te halen. Dit kan alleen na uitdrukkelijke toestemming van Camperpunt van Herpen.

Gezien de ervaring uit het verleden is het meenemen van huisdieren in de camperbus niet toegestaan, tenzij hiervoor door de verhuurder expliciet toestemming is verleend.

Voor vertrek of bij reservering krijgt de huurder een uitgebreide uitleg over de gehuurde camperbus. Daarnaast is er in de camperbus een duidelijke omschrijving aanwezig van de camperbus. In de camperbus ligt een checklist die de huurder helpt voor vertrek.

Annulering door de huurder, om welke reden dan ook, kan uitsluitend schriftelijk en bij voorkeur aangetekend. De datum van ontvangst door ons van de schriftelijke annulering geldt als annuleringsdatum.

Huurder dient schriftelijk, liefst bij aangetekende brief, de huur te annuleren.
Bij annulering is huurder de volgende annuleringskosten verschuldigd:
– 20% van de huurprijs bij annulering langer dan 3 maanden voor aanvang van de huurperiode
– 50% van de huurprijs bij annulering langer dan 2 maanden voor aanvang van de huurperiode
– 75% van de huurprijs bij annulering vanaf 1 dag maar niet langer dan 2 maanden voor aanvang van de huurperiode
– 100% van de huurprijs bij annulering op de aanvangsdatum van de huurperiode

Wij adviseren altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

Je auto kun je kosteloos bij ons achterlaten. Deze wordt dan op ons bewaakt terrein geparkeerd waarbij gedurende de nachtelijke uren het hek afgesloten wordt. Wel vragen we je je autosleutels ook achter te laten zodat we indien nodig de auto kunnen verplaatsen.

Dit is uiteraard mogelijk. Je kunt gewoon onze showroom binnen wandelen waar er tijdens de wintermaanden altijd een binnen staat. Wil je er zeker van zijn dat jouw voorkeurscamper aanwezig is bel ons dan even op 073-503 12 24.

In principe zijn onze camperbussen kilometervrij. Echter om absurditeiten tegen te gaan hanteren wij een maximaal aantal vrije kilometers per dag van gemiddeld 400 km. Dat komt neer op maximaal 2800 km per week. Hierboven betaalt de huurder € 0,30 per kilometer.

Rekening houdend met een gewicht van de camper variërend van 3000 tot 3100 kg, volgens EU-norm (met inbegrip van bestuurder (75 kg), volle brandstoftank, verswatertank, gasflessen, reservewiel, kabelhaspel, standaard boordgereedschap en 10 kg voor iedere meter lengte van de camper), mag je nog ongeveer 400 kilo aan bagage meenemen. De ervaring leert ons dat het meestal veel minder is.

De camperbus moet voor 10:00 uur worden ingeleverd. Soms is het mogelijk hier vanaf te wijken maar dit kan alleen met uitdrukkelijke toestemming van Camperpunt van Herpen

De bestuurder van de camperbus dient minimaal de leeftijd van 25 jaar te hebben bereikt en minimaal 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs dat vereist is voor het besturen van de gehuurde camperbus.

De camperbus is verzekerd tegen het risico van Wettelijke aansprakelijkheid (WA) tot een bedrag van €2.500.000,- per gebeurtenis. Tevens is het casco, dat wil zeggen de camperbus zelf, verzekerd tegen schade. De verzekeringspremie is geheel in de huurprijs inbegrepen, een internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) is bij de autodocumenten aanwezig. Per schade gebeurtenis draagt de huurder een eigen risico van maximaal €1000,-

Technisch camperbus (5)

In het uitzonderlijke geval dat je onderweg olie moet bijvullen vragen wij je uitsluitend 5W30 te gebruiken. Bewaar in dit geval het bonnetje zodat wij je terug kunnen betalen.

De juiste bandenspanning heeft cruciale invloed op het gebruik van uw auto: slijtage, brandstofverbruik, veiligheid en rijcomfort. Bij twijfel controleer deze dan zo snel mogelijk en houd dan onderstaande waarden aan;

3,8 voorbanden

4.2 achterbanden

Onze Opel Vivaro camperbussen hebben de volgende afmetingen:

Lengte : 4.99 mtr

Hoogte : 1.98 mtr

Breedte : 1.96 mtr

Onze Fiat Ducato Jan heeft de volgende afmetingen:

Lengte : 5.99 mtr

Hoogte : 2.52 mtr

Breedte : 2.05 mtr

Onze Anne camperbus Citroën Jumper heeft de volgende afmetingen:

Lengte : 5.99 mtr

Hoogte : 2.52 mtr

Breedte : 2.05 mtr

 

Onze campers bezichtigen?

Wil je graag even binnen kijken in onze campers?

Maak dan eerst even een afspraak, dit kan eenvoudig tijdens onze openingstijden op telefoonnummer 073-503 12 24.

Team Camperpunt