NAVIGEREN MET DE CAMPERBUS

Campercontact

Reizen met een camper of een camperbus wordt steeds populairder. Dit is niet voor niets! Heerlijk genieten van de vrijheid die je ervaart wetende dat je binnen no-time je slaapplaats geregeld hebt, die heb je namelijk bij je. Belangrijk echter is dat je helaas je camper niet overal zomaar neer mag en kan zetten om te overnachten. Gelukkig zijn er nu steeds meer handige apps voor op uw smart-phone die u helpen de kortste weg naar een toegestane slaapplaats te vinden. De campercontact app is ontwikkeld door de NKC.

Een zeer handige app hiervoor is de campercontact-app waarbij u direct toegang heeft tot meer dan 19.000 camperlocaties in meer dan 40 landen. Daarnaast biedt de app u gedetailleerde en nuttige informatie over serviceplaatsen en campervriendelijke campings. Een deel van de informatie komt van de gebruikers zelf die locaties, foto’s en teksten kunnen oploaden. Het unieke van de app is dat deze ook offline werkt. Heeft u een mooi plekje gevonden dan opent de app uw favoriete navigatieapp om u direct naar de locatie te leiden. Enig nadeel aan de app is dat er kosten aan verbonden zitten namelijk €5,99 per jaar. Voor NKC leden is de app overigens gratis.

Camperstop

Een andere zeer handige app is Camperstop. In tegenstelling tot de campercontact app is deze app geheel gratis. Er bestaat wel de mogelijkheid te upgraden naar de pro-versie waarbij een aantal functies worden toegevoegd zoals weer op locatie en geen reclame meer in de app. Verder zijn een hoop functies vergelijkbaar met de campercontact app. U kiest voor een weergave op de kaart of op een lijst van beschikbare camperplaatsen in uw buurt. Klikt u op een van de gevonden locaties dan opent een nieuw venster met algemene informatie. Net zoals de NKC-app opent Camperstop uw favoriete navigatie-app op uw smartphone zodat u snel op de plaats van bestemming kunt zijn.

Beide apps zijn te downloaden in de appstore van Apple en Android.

In de gehele winterperiode hebben wij de Dava luxe 4-persoonscamper in onze showroom uitgestald staan. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen en vanzelfsprekend staat de koffie dan voor u klaar.